ingrediënten
400 gram groene asperges
1½ courgette
1 ui
1 groentebouillonblokje
snufje nootmuskaat
zout
peper
bereiding
Maak de asperges schoon door de harde onderkant van de asperges af te snijden. Als je wilt kun je de asperges ook nog met een dunschiller schillen. Met groene asperges is dat niet perse nodig. Snijd de asperges in stukjes. Schil de courgettes en snijd ze in blokjes. Snipper de ui.
Breng in een pan 1½ liter water met het bouillonblokje aan de kook. Als het water kookt, voeg dan de asperges, de ui en de courgettes toe. Verlaag het vuur onder de pan en kook 10 – 15 minuten.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot je een soep krijgt van de dikte die je wenst. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, peper en zout. Zet de soep terug op het vuur. Serveer de soep goed warm.